Politika privatnosti

POLITIKA PRIVATNOSTI TVRTKE FGM DENTAL GROUP

Politika privatnosti tvrtke FGM Dental Group nastala je da bi se pokazala naša predanost zaštiti privatnosti i osobnih podataka korisnika, kao i da bismo objasnili kako obrađujemo vaše osobne podatke. Ova Politika važi za zvaničnu web-stranicu tvrtke FGM Dental Group.

Pozorno pročitajte ovu Politiku te, u slučaju da imate bilo kakvih pitanja, obratite nam se putem kanala korisničke službe koje ćete pronaći na kraju ovog dokumenta.

RJEČNIK POJMOVA
PRIKUPLJANJE I UPORABA OSOBNIH PODATAKA
KAKO KORISTIMO KOLAČIĆE
DIJELJENJE OSOBNIH PODATAKA
POHRANA OSOBNIH PODATAKA
KORISNIČKA PRAVA
SIGURNOST INFORMACIJA
DODATNE INFORMACIJE
SERVISNI KANALI ZA KLIJENTE

RJEČNIK POJMOVA

Kolačići: male datoteke koje šalju web stranice tvrtke FGM Dental Group te koje se spremaju na uređaje korisnika i pohranjuju postavke i druge informacije u svrhu prilagodbe iskustva na web-mjestu u skladu s profilom korisnika.
Osobni podaci: sve informacije koje se odnose na identificiranu osobu ili osobu koja se može identificirati. Primjerice: ime, adresa, pojedinačni broj poreznog obveznika u zemlji ili njegov ekvivalent, adresa e-pošte, telefonski broj, IP adresa itd.
Osjetljivi osobni podaci: to su podaci koji se odnose na rasno ili etničko podrijetlo, vjersku pripadnost, politička uvjerenja, pripadnost sindikatima ili religijama, filozofske ili političke institucije, podaci o zdravlju ili spolnom životu, genetski ili biometrijski podaci, kada se odnose na pojedinca.
Zaduženi uposlenik: osoba koja radi kao posrednik u komunikaciji između tvrtke FGM Dental Group, korisnika i Nacionalnog tijela za zaštitu podataka („ANPD“);
Primjenjivo zakonodavstvo: svaki zakon koji se odnosi na privatnost i zaštitu osobnih podataka, naročito brazilski zakon 13.709/2018 (Opći zakon o zaštiti osobnih podataka - 13.709/18 – „LGPD“);
Naše okružje: odnosi se na elektroničku adresu: https://fgmdentalgroup.com/;
Vlasnik osobnih podataka/Korisnik: pojedinac na kog se osobni podaci odnose, kada stupi u interakciju s tvrtkom FGM Dental Group u situaciji u kojoj daje svoje osobne podatke; i
Obrada: bilo koja radnja koja se provodi s osobnim podacima, kao što su one koje uključuju prikupljanje, proizvodnju, primanje, klasifikaciju, korištenje, pristup, reprodukciju, prijenos, distribuciju, obradu, arhiviranje, pohranu, brisanje, procjenu ili kontrolu informacija, komunikaciju o izmjeni prijenosa, objavljivanje ili izdvajanje.

PRIKUPLJANJE I UPORABA OSOBNIH PODATAKA

Tvrtka FGM Dental Group mora prikupljati i obrađivati osobne podatke kako bi ponudila usluge dostupne u našem okružju, kao i radi ispunjavanja zakonskih zahtjeva. U slučaju da korisnik odluči ne dati dio tih osobnih podataka, neke funkcije ili usluge neće biti dostupne.

Možemo prikupljati osobne podatke koje korisnik daje ispunjavanjem obrazaca ili kada korisnik stupi u interakciju s našim okružjem:

Politica De Privacidade

Ažuriranje i istinitost osobnih podataka

Isključivo je korisnik odgovoran za točnost i istinitost podataka koje nam šalje. Nismo obvezni obrađivati osobne podatke ako vjerujemo da nas obrada može učiniti odgovornim za kršenje bilo kog primjenjivog zakona ili ako korisnik koristi naše okružje u bilo koje nezakonite ili nedopuštene svrhe.

Baza podataka

Baza podataka, izgrađena prikupljanjem osobnih podataka, pripada nama i pod našom je odgovornošću. Njezino korištenje, pristup i dijeljenje, kada je to potrebno, provodit će se u okviru ograničenja i svrha zadataka opisanih u ovoj politici.

Društvene mreže

FGM Dental Group ima stranice na društvenim mrežama kao što su Facebook, Instagram, LinkedIn, WhatsApp i YouTube u svrhu priopćenja novosti i interakcije s korisnikom. Te društvene mreže imaju svoje politike privatnosti. Stoga je odgovornost korisnika pregledati te dokumente na web-stranici svake društvene mreže.

Tvrtka FGM Dental Group nije odgovorna za politike privatnosti neovisnih strana, kao ni za sadržaj bilo koje web-stranice ili usluge povezane s okružjima koja ne pripadaju tvrtki FGM Dental Group.

Veze prema neovisnim stranama

Naše vas okružje može usmjeriti na web-stranice neovisnih strana radi obrade registracije za mogućnosti zapošljavanja ili izdavanja duplikata bankovnog izvoda. Te web-stranice imaju svoje politike o privatnosti. Stoga bi korisnik trebao pregledati te dokumente na svakoj web-stranici.

Tvrtka FGM Dental Group nije odgovorna za politike privatnosti neovisnih strana, kao ni za sadržaj bilo koje web-stranice ili usluge povezane s okružjima koja ne pripadaju tvrtki FGM Dental Group.

KAKO KORISTIMO KOLAČIĆE

Kolačići su male digitalne tekstualne datoteke koje web-navigator sprema na vaše uređaje (računalo, pametne telefone, tablete, itd.) i koje sadrže informacije povezane s vašim preferencijama, kao što su željeni jezik, lokacija, ponavljanje sesije i druge promjenljive kako bi vaše iskustvo bilo učinkovitije.

Svrha kolačića je poboljšanje vašeg iskustva podjednako u pogledu i u uporabljivosti, nakon što se dostupni sadržaji usmjere prema vašim potrebama i očekivanjima.

Također se mogu rabiti za anonimne i zbirne statistike koje omogućuju razumijevanje načina na koji se korisnik kreće po web-stranici, kao i za poboljšanje njezinih struktura i sadržaja. Zbog anonimnosti statistike, korisnici se ne mogu osobno identificirati putem tih podataka.

Što se tiče njihovih funkcija, kolačići mogu biti:

Obavezni kolačići: omogućuju navigaciju i korištenje aplikacija, kao i pristup sigurnim područjima web-stranice. Bez tih kolačića, stranica ne funkcionira ispravno;
Analitički kolačići: prikupljaju anonimne statističke podatke u svrhu analize korištenja web-stranice i njezinih odgovarajućih performansi;
Funkcionalni kolačići: koriste se za osiguravanje dostupnosti dodatnih funkcija web-stranice ili za pohranu preferencija koje korisnik definira prilikom kretanja po webu, svaki put kada koristi isti uređaj;
Oglašavački kolačići: usmjeravaju reklamni dio prema interesima korisnika, pomažući u mjerenju uspjeha aplikacija i učinkovitosti oglašavanja partnera; i
Kolačići performansi: prikupljaju informacije o načinu na koji se korisnik kreće po web-stranici.
U pogledu trajanja, kolačići mogu biti:

Kolačići sesije: koriste se tijekom kretanja korisnika po web-stranici i trajno se isključuju kada se navigacijski sustav zatvori; i
Trajni kolačići: koriste se tijekom korisnikovog kretanja po web-stranici, ali ostaju spremljeni na njegovom uređaju nakon zatvaranja navigacijskog sustava. Ti kolačići mogu imati unaprijed određeno trajanje, odnosno, nakon određenog broja dana automatski se brišu, ili neodređeno trajanje, i u toj situaciji korisnik mora izbrisati kolačiće sa svojih uređaja.
Većina sustava za kretanje po webu konfigurirana je tako da automatski prihvaća kolačiće, ali možete promijeniti konfiguracije kako biste blokirali korištenje kolačića. Sustavi za kretanje koji osiguravaju anonimnu navigaciju prikupljaju samo kolačiće koji su strogo potrebni za funkcionalnost.

Unutar sustava za kretanje koji odabere korisnik postoji nekoliko načina upravljanja kolačićima. U nastavku možete pronaći vezu prema glavnim sustavima za kretanje s više informacija o tome:

Za više informacija o upravljanju kolačićima za Firefox, kliknite ovdje
Za više informacija o upravljanju kolačićima za Chrome, kliknite ovdje
Za više informacija o upravljanju kolačićima za Internet Explorer, kliknite ovdje
Za više informacija o upravljanju kolačićima za Safari, kliknite ovdje
Za više informacija o upravljanju kolačićima za sustav Opera, kliknite ovdje
Za više informacija o upravljanju kolačićima za Microsoft Edge, kliknite ovdje

DIJELJENJE OSOBNIH PODATAKA

Osobni podaci i evidencija aktivnosti mogu se dijeliti:

interno, s drugim područjima unutar tvrtke;
s neovisnim stranama za privlačenje talenata i zapošljavanje te, primjerice, za izdavanje duplikata bankovnog isječka;
s pravnim, upravnim ili državnim organima, kada postoji zakonska odluka, zahtjev, potreba ili nalog za to;
automatski, u slučaju društvenih promjena kao što su spajanje, akvizicija i inkorporacija tvrtke FGM Dental Group.
Osim ako FGM Dental Group ne primi pravni ili sudski zahtjev, osobni podaci neće se prenositi neovisnim stranama niti rabiti u svrhe drugačije od onih u koje su prikupljeni i koje su navedene u ovoj politici.

U slučaju da korisnik ima bilo kakva pitanja o tome kako se dijele njegovi osobni podaci, može se obratiti kanalima korisničke službe navedenim u ovoj politici.

POHRANA OSOBNIH PODATAKA

Lokacije za pohranu

Prikupljeni osobni podaci i evidencija aktivnosti pohranjuju se u sigurnom i kontroliranom okruženju, najvjerojatnije na našim poslužiteljima u Brazilu, kao i u okružju za korištenje resursa ili poslužiteljima u oblaku (računarstvo u oblaku), radi čega se vaši osobni mogu morati prenositi ili obrađivati u inozemstvu.

U tom prenošenju sudjeluju isključivo tvrtke koje su pokazale da su u skladu s primjenjivim zakonodavstvom, te da održavaju razinu usklađenosti sličnu ili višu one koju zahtijeva brazilsko zakonodavstvo.

Trajanje pohrane

Osobne podatke pohranjujemo samo u periodu potrebnom za ispunjenje svrhe za koju su prikupljeni ili za ispunjenje bilo kojih zakonskih, regulatornih obveza ili za očuvanje prava. Za to računamo na Politiku sigurne pohrane i odbacivanja informacija.

Odbacivanje osobnih podataka

Na kraju perioda održavanja, osobni podaci bit će izbrisani sigurnim metodama odbacivanja ili će se rabiti anonimno u statističke svrhe.

KORISNIČKA PRAVA

Osobni podaci pripadaju korisniku, a primjenjivo zakonodavstvo jamči niz prava koja korisnik može ostvariti zahtjevom putem jednog od kanala korisničke službe prikazanih na kraju ove politike.

Potvrda i pristup: Korisnik može tražiti potvrdu o postojanju obrade i pristupa njegovim osobnim podacima, uključujući i zahtjev za kopije evidencije koju o njima imamo;
Ispravak: korisnik može tražiti ispravak svojih osobnih podataka koji su nepotpuni, netočni ili zastarjeli;
Anonimizacija, blokada ili eliminacija:: korisnik može tražiti anonimizaciju, blokadu ili eliminaciju svojih osobnih podataka;
Informacije o dijeljenju: Korisnik može tražiti informacije o neovisnim stranama s kojima su osobni podaci dijeljeni, pri čemu je to otkrivanje ograničeno na informacije koje ne krše naša prava intelektualne svojine ili poslovne osjetljive informacije;
Opoziv pristanka: kada je primjenjivo, korisnik se može odlučiti za povlačenje pristanka danog za određenu svrhu. Taj opoziv neće utjecati na zakonitost bilo koje prethodno provedene obrade. Ako korisnik povuče pristanak za temeljne svrhe koje su potrebne za funkcioniranje našeg okružja, te funkcije mogu postati nedostupne;
Protivljenje: Korisnik se može usprotiviti obradi osobnih podataka u slučaju da je, po njegovom shvaćanju, to protuzakonito;
Uklanjanje: Korisnik može zahtijevati brisanje svojih osobnih podataka pod uvjetom da su obrađeni uz pristanak;
Mogućnost prenošenja: Korisnik može zahtijevati, u granicama važećeg zakonodavstva, prijenos svojih osobnih podataka drugom pružatelju usluga i proizvoda;
Informacije o pristanku: korisnik može zatražiti informacije o mogućnosti nedavanja pristanka te o posljedicama takvog odbijanja; i
Pregled automatskih odluka: korisnik može zatražiti da pregleda odluke donijete isključivo na temelju automatske obrade osobnih podataka koji utječu na njegove interese, uključujući one u vezi s odlukama koje su namijenjene utvrđivanju njegovog profila.
Zahtjev

Kako bismo mogli ponuditi sva pojašnjenja i ostvarivanje prava u skladu sa slučajem, korisnik se mora: (i) ispravno identificirati i (ii) obavijestiti o pravu koje želi ostvariti.

Osim toga, možemo se suzdržati od ispunjavanja zahtjeva u slučaju da moramo zadržati osobne podatke kako bismo mogli obraniti sebe ili neovisne strane u sporovima bilo koje prirode.

Odgovori na zahtjeve

Obvezujemo se da ćemo odgovoriti na sve zahtjeve u razumnom vremenskom intervalu i uvijek u skladu s važećim zakonodavstvom.

SIGURNOST INFORMACIJA

Sigurnost

Svi osobni podaci korisnika pohranjuju se u skladu ss strogim standardima sigurnosti i povjerljivosti.

Sigurnost i prakse reguliranja

Za zaštitu privatnosti i osobnih podataka korisnika, FGM Dental Group računa na program reguliranja koji sadrži pravila najbolje prakse, politike i interne procedure kojima se uspostavljaju uvjeti za organizaciju, obuku, obrazovne radnje, nadzor i radnje za smanjenje rizika u vezi s obradom osobnih podataka.

Pristup, proporcionalnost i relevantnost

Interno, osobnim podacima pristupaju samo stručnjaci koji su ovlašteni, poštujući načela proporcionalnosti, potrebe i relevantnosti, kao i obveze povjerljivosti i očuvanja privatnosti korisnika sukladno uvjetima ove politike.

DODATNE INFORMACIJE

FGM Dental Group može promijeniti sadržaj ove politike u bilo kom trenutku, prema svojoj svrsi ili potrebi.
U slučaju bitnih izmjena u ovom dokumentu, korisnici će biti obaviješteni na odgovarajući način.

U slučaju da Nacionalni organ za zaštitu podataka ili bilo koji drugi organ smatra neprimjenjivim bilo koji aspekt ove politike, uključujući pravni, ostali uvjeti ostaju u potpunosti na snazi i nastavljaju vrijediti.

Ova će se pravila tumačiti u skladu s brazilskim zakonodavstvom, na portugalskom jeziku, budući da je nadležnost korisničkog doma odabranog za rješavanje bilo kakvih kontroverzi koje uključuju ovaj dokument, osim posebne iznimke osobne, teritorijalne ili funkcionalne nadležnosti koju na drugi način utvrđuje važeće zakonodavstvo.

SERVISNI KANALI ZA KLIJENTE

U slučaju bilo kakvih pitanja u vezi s odredbama sadržanim u ovoj politici, uključujući ostvarivanje svojih prava, korisnik se može obratiti našem nadležnom djelatniku na niže navedenu adresu ili adresu e-pošte ili na: https://privacyportal-br.onetrust.com/webform/51ec80d1-f52f-4207-9a77-429ffeef9c67/2b141bba-f5e6-427b-8b8b-31bfa2f05c32

Adresa e-pošte: Av. Edgar Nelsom Meister, 474 - Zona Industrial Norte, Joinville - SC, 89219-501
E-pošta: dpo@fgmdentalgroup.com